Az emberek a kakaót az ókorban gyógyászati ​​és gyógyító célokra használták

Az emberek a kakaót az ókorban gyógyászati ​​és gyógyító célokra használták

Tanulmányok kimutatták, hogy a D-vitamin kismértékben csökkentheti a rákos halálozás kockázatát.

A D-vitamin fogyasztása biztonságos a szoptatás alatt. Az ajánlott D-vitamin bevitel szoptató nők számára 15 mcg (600 NE).

Magnézium

A magnézium a szervezet több mint 300 reakciójához szükséges ásványi anyag, beleértve az ideg- és izomműködést, a vércukorszint szabályozását, a fehérjeépítést és a vérnyomás szabályozását. Számos testi funkciója miatt döntő szerepet játszik a betegségek megelőzésében és az általános egészség megőrzésében. A magas magnéziumszintet tartalmazó élelmiszerek közé tartozik a spenót, a kesudió, a banán és az avokádó.

A magnézium-kiegészítés pozitív hatással van az olyan állapotokra, mint a migrénes fejfájás és az Alzheimer-kór.

A magnézium-oxid pótlás terhesség alatt késleltetheti a laktáció kezdetét , de szoptatás alatt is bevehető, különösebb óvintézkedések nélkül.

Szoptatás alatt 310-360 mg/nap magnézium-kiegészítő javasolt a nőknek.

Kollagén peptidek

A kollagén a szervezetben természetesen megtalálható fehérje. Strukturális támogatást nyújt a szöveteknek, és létfontosságú a sejtfunkciókhoz, például a szövetek helyreállításához, az immunválaszhoz és a sejtkommunikációhoz. Olyan élelmiszerekből szerezheti be, mint a csirke bőre, tojásfehérje és kollagén-kiegészítők.

Az orális kollagén-kiegészítők hozzájárulhatnak a bőr öregedésének csökkentéséhez vagy késleltetéséhez . Hidrolizált kollagénként vagy kollagénpeptidként értékesítik. A kollagén peptidek az állati kollagén fehérje apró darabjai, amelyeket olyan állapotok kezelésére használnak, mint az öregedő bőr és az osteoarthritis.

A kollagén-kiegészítők általában biztonságosak a szoptatás alatt. A biztonságosabb oldal érdekében azonban a legjobb elkerülni a használatukat, mert nem áll rendelkezésre elegendő megbízható információ a biztonságosságukról és hatékonyságukról.

kurkumin

A kurkuminról, a kurkuma fő aktív összetevőjéről kimutatták, hogy erős sejtvédő hatással rendelkezik, köszönhetően erős antioxidáns tulajdonságainak. A kutatók felmérték ezeket a tulajdonságokat, és néhány tanulmány kimutatta, hogy a kurkumin lassíthatja a sejtek öregedését és növelheti az élettartamot.

A kutatók 2021-ben tanulmányt végeztek, hogy felmérjék a kurkumin hatását a tejtermelésre szoptató emlőhámsejtekben molekuláris és sejtszinten. Azt találták, hogy a kurkumin elnyomja a tejtermelést.

Mivel nem áll rendelkezésre elegendő adat, valószínűleg a legjobb elkerülni a kurkuma szoptatás alatti adagolását, nagyobb adagokban, mint az ételízesítőként használt kurkumin-kiegészítők alkalmazása.

Resveratrol

A rezveratrol bizonyos növényekben (például bogyókban és szőlőben) és a vörösborban található antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező vegyület. A legújabb bizonyítékok megkérdőjelezték azt a közkeletű véleményt, hogy a rezveratrol öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Egy tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a Resveratrol nem közvetlen aktivátora a SIRT1-nek (a SIRT1 aktiválása javítja az élettartamot és az egészséget).

A Resveratrol viszonylag mentes az egészségre káros hatásoktól. Azonban nem állnak rendelkezésre adatok a resveratrol anyatejbe való kiválasztódásáról, illetve a resveratrol hatásosságáról és biztonságosságáról szoptató anyáknál vagy csecsemőknél. Ezért a legjobb elkerülni a resveratrol-kiegészítőket a szoptatás alatt.

Dehidroepiandroszteron (DHEA)

A DHEA egy hormon, amelyet a szervezet természetesen termel a mellékvesékben. A DHEA-kiegészítőket depresszió, szívbetegség, izomerő, öregedő bőr és egyéb állapotok kezelésére használják. Korlátozott tudományos bizonyíték áll rendelkezésre a DHEA öregedésgátló állításainak alátámasztására.

Ne használjon DHEA-t, ha szoptat. A használatát alátámasztó megbízható adatok hiánya mellett súlyos mellékhatásokat is okozhat.

Mit kell figyelembe venni

 • Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság nem követeli meg, hogy az étrend-kiegészítők szigorú jóváhagyáson menjenek keresztül a termékek forgalomba hozatala előtt.
 • A táplálékkiegészítők gyártói kötelesek gondoskodni arról, hogy biztonságos étrend-kiegészítőket forgalmazzanak. Ennek ellenére nem kötelesek bizonyítani biztonságosságukat és hatékonyságukat.
 • Néha ellentmondásokat találnak az étrend-kiegészítők címkézett és tényleges mennyiségei vagy összetevői között.
 • Konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt szoptatás alatt hosszú élettartamot biztosító kiegészítőket szedne.

Az egészséges életmód és a diéta a legjobb hosszú élettartam a szoptatás során. Különböző okok miatt azonban szükség lehet pótlásra. A hosszú élettartamot biztosító kiegészítőket, mint a C-, D-vitamin és magnézium, általában biztonságosnak tartják a szoptató anyák számára, miközben a legjobb az olyan kiegészítők kerülése, mint a rezveratrol és a DHEA. Mint mindig, beszéljen egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt hosszú élettartamot biztosító kiegészítőket adna étrendi tervéhez, hogy megalapozottabb döntéseket hozhasson.

A kakaóbab a kakaó és a csokoládé forrása, valamint az antioxidánsok, ásványi anyagok és vitaminok hatalma. Az emberek a kakaót az ókorban gyógyászati ​​és gyógyító célokra használták. A modern időkben a kutatók számos egészségügyi előnnyel hozták összefüggésbe, beleértve a rossz hangulat enyhítését, valamint az agy megismerésének és fókuszálásának javítását.

A legfontosabb elvitelek:

 • A nyers kakaó a kakaó és a csokoládé forrása, és https://alkotox-official.top/en/alcoholism-in-specific-populations-gender-and-age-differences/ olyan egyedi vegyületeket tartalmaz, mint az antioxidánsok, amelyek hozzájárulnak a gyógyhatáshoz. és relaxációs potenciál.
 • A kakaóital önmagában is tele van egészségügyi és teljesítménybeli előnyökkel, de még több előnyt élvezhet, ha kiváló minőségű biohacker összetevőket, például gombakivonatot ad hozzá.
 • Mielőtt megváltoztatná az étrendet, beszéljen orvosával vagy táplálkozási szakértőjével, hogy biztosan jó legyen.

A lényeg az, hogy bizonyos összetevők, például gombakivonatok hozzáadásával kiegyenlítheti a kakaóitalt, és javíthatja annak minőségét a jobb egészség és teljesítmény érdekében.

Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a kakaóitalok előnyeiről, és arról, hogyan lehet biohackelni a kakaóital receptjét a jobb hatások érdekében.

Hasznos kifejezések

Biohackelés: Különféle eszközöket foglal magában a biológia és a környezet optimalizálására, hogy javítsa egészségét, fokozza a fizikai teljesítményt, valamint növelje a kreativitást és a termelékenységet. Ez bármi lehet az étrendi változtatásoktól és a kiegészítőktől a fejlett technológia használatáig az egészségügyi adatok nyomon követésére.

Biohacker: A biohackerek olyan emberek, akik a biológiájuk és a környezetük „hackelésével” szeretnék javítani agyuk és testük működését.

A kakaó alapú italok előnyei

A kakaóitalok készítéséhez használt nyers kakaópor számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Ezen előnyök közül néhányat az alábbiakban tárgyalunk.

Antioxidánsok

A nyers kakaó flavanoloknak nevezett antioxidánsokat tartalmaz (például epikatechin és katechin). A flavanol tartalmú ételek és italok egészségügyi előnyökkel járnak, beleértve az emésztőrendszer javulását, a szív védelmét, a szív, az agy és az immunrendszer védelmét, csökkentik a stresszt és javítják a kognitív funkciókat.

A kutatók 90 résztvevő bevonásával végeztek egy tanulmányt, hogy felmérjék a flavanolban gazdag (nyers kakaóbabból származó) kakaóitalok nyolc héten át történő napi fogyasztásának hatását a korai memóriaromlásban szenvedő idősebb felnőttek kognitív funkcióira. Azt találták, hogy a kognitív teljesítmény lényeges mellékhatások nélkül javult.

Mások előnyei

A kakaó koffeint, teobromint (enyhe stimuláns és hörgőtágító) és tápanyagokat is tartalmaz.

A nyers kakaó tápanyagai a következők:

 • Kalcium.
 • Magnézium.
 • Vas.
 • Foszfortartalmú.
 • Kálium.

Biohacker kakaóital receptje

Javíthatja kakaóitalának minőségét ennek a receptnek a használatával, amelyet Teemu Arina (a Biohacker’s Handbook társszerzője) ajánlott a 2022-es Biohacker Summit-en a kakaó boldogság érzése és az agyi teljesítmény javítása érdekében.

Hozzávalók – Javított ünnepi kakaóital

 • 2 evőkanál Flow Cacao (vagy tetszőleges kakaópor).
 • 1 evőkanál dióvaj.
 • 1 evőkanál kókusz manna (kókusztej, MCT olaj, kókuszpor, kókuszolaj).
 • 1 ml KAPPA Oroszlánsörény gomba kivonat.
 • 1 ml Reishi gomba tinktúra .
 • 1 ml cordyceps gomba kivonat tinktúra.
 • Boróka szirup édesítőszerként.
 • 200-300 ml forró víz.

Módszer

 • Adja hozzá a kakaóport és a többi hozzávalót a turmixgépbe, majd adjon hozzá vizet és turmixolja teljes sebességgel 20-30 másodpercig.
 • Öntsük egy csészébe, és szórjuk meg a tetejét egy csipet vaníliával.
 • Élvezd!

Néhány összetevő közelebbi pillantása

Flow kakaó

A Flow kakaópor kakaóport, kókusztejport, kókuszcukrot, szupermakát, reishi kivonatot, oroszlánsörény kivonatot, cordyceps kivonatot, édesgyökér-port, vaníliakivonat port, csokamint (teobromin kivonat), kurkumint, ceyloni fahéjat, kardamomot, napraforgót tartalmaz lecitin és tengeri só.

Teemu Arina elmagyarázta, hogy egy csésze ebből a kakaóból olyan, mintha öt csésze normál kakaóport innánk. Ezek a tápanyagok hasznosak az agy számára.

A Flow kakaó alacsony szénhidráttartalma miatt alkalmas keto vagy alacsony szénhidráttartalmú diétákhoz.

KAPPA Oroszlánsörény gomba kivonat

Ez a gombakivonat egy nootróp, amely javítja az egészséges egyének mentális teljesítményét, és fokozhatja a memóriát, a fókuszt és a kreativitást. Hericenonokat és erinacinokat tartalmaz, amelyek idegnövekedési faktorok, amelyek serkentik az agyi aktivitást.

A többi összetevő is jótékony hatással van a kakaóital minőségének javítására.

A kakaót ősidők óta használták egészségügyi előnyei miatt. Gazdag antioxidánsokban, teobrominban és olyan tápanyagokban, mint a vas és a kálium. A kakaó egyedülálló vegyületei alkalmassá teszik a pihenésre, a tudatosság növelésére, a kreativitás fokozására és a stressz csökkentésére. Az ebben a darabban ajánlott biohacker receptből származó természetes összetevőkkel javíthatod kakaóitalod minőségét a jobb egészség és a kognitív teljesítmény érdekében.

A kávé, a pörkölt babkávéból készült ital, amely aromájáról, kiváló ízéről és erős serkentő hatásáról ismert, a világ legnépszerűbb forró itala, naponta több mint 2 milliárd csészével fogyasztják el. Létezése a 15. századra nyúlik vissza, és több mint 1000 kémiai vegyületet tartalmaz.

A legfontosabb elvitelek:

 • A rendszeres kávéfogyasztók alacsonyabb kockázattal járhatnak a szív- és érrendszeri betegségekben és a mindenféle halálozásban.
 • A kávé számos bioaktív vegyületet tartalmaz, például koffeint és klorogénsavat, amelyek hozzájárulnak az egészségre gyakorolt ​​jótékony hatásához.
 • Bizonyos összetevőkkel javíthatja kávéitalának minőségét, hogy maximalizálja egészségét és teljesítményét.

Számos tanulmány jelent meg a kávéfogyasztás egészségügyi előnyeiről, beleértve a hosszú élettartamra gyakorolt ​​hatását. A kutatók azt sugallják, hogy a rendszeres kávéfogyasztóknál alacsonyabb a szív- és érrendszeri és a mindenféle halálozás kockázata.

Contents